Moderne sprave za aktivno vežbanje kod kuće

Trening u teretani nešto je što praktikuje veliki broj osoba – sportista, ali i osoba koje žele da održe liniju, kondiciju i fizičku aktivnost. Nekada je teško uspostaviti balans između velikog broja obaveza i planiranog treninga, što može rezultirati odlaganjem vežbanja, uvek iznova i iznova. 

Neophodnost održavanja fizičke aktivnosti treba da rezultira bar periodičnim vežbanjem. Realizacija velikog broja vežbi moguća je i svakodnevno kod kuće uz kvalitetne i za to predviđene sprave. Iako se u teretani nalazi mnogo raznovrsnih sprava za treniranje koje su ogromne i zauzimaju dosta prostora, dovoljno je pronaći varijante manjih dimenzija za idealan trening kod kuće.

Sobni bicikli – fizička aktivnost za svakoga

Sobni bicikli posebno su i kreirani da se jednostavno uklapaju svuda – u stan malih dimenzija, kuće ili teretane. Bez obzira da li je razlog vežbanja nastavak treninga kod kuće, povremena fizička aktivnost ili propisana dijeta, sobni bicikli treba da budu sastavni deo kućnih sprava za vežbanje. 

Posebno tokom hladnih zimskih dana, kada je vožnja standardnog bicikla otežana, a vremenski uslovi za trčanje i šetnju nepristupačni, sobni bicikli mogu pružiti potreban nivo fizičke aktivnosti i svakodnevnog vežbanja. Postoje modeli koji veće ili manje LED displeje, podesiva sedišta u više nivoa i mnoge druge mogućnosti. Savremeni sobni bicikli imaju pregledne ekrane, sa velikim brojem informacija o stanju organizma i rezultatima koji se postižu svakim pokretom pedale. Sobni bicikli prodaja je moguća i online, što u današnje vreme dosta znači. 

Trake za trčanje – kondicija bez konkurencije

Sobni bicikli definitivno treba da budu deo nabavljene moderne opreme za aktivno vežbanje. Pored njih, trake za trčanje su takođe popularne, atraktivne i veoma korisne za kondiciju. Iako su nekada dominirali glomazni modeli namenjeni teretanama i za koje je teško bilo pronaći odgovarajući deo u kući, danas postoji veliki broj traka koje imaju manje dimenzije i odlične su za svaki tip prostorije u domu. Trake za trčanje imaju veliki broj nivoa hoda – od klasičnog, sporog koraka, do veoma brzog trčanja. U slučaju da je nabavka trake velika investicija, postoji opcija iznajmljivanja. To u kombinaciji sa odlukom da se kupe sobni bicikli, može biti idealan način za vežbanje tokom zime uz dve kvalietne, uslužne i sprave koje daju rezultate. 

Eliptični trenažer – zatezanje i aktivnost

Sprave koje izgledaju slično kao sobni bicikli, jesu eliptični trenažeri. Sastoje se iz dve izuzetno dugačke drške, koje se pokreću stajanjem na spravi. Na njima je moguće realizovati veliki broj pokretnih vežbi, što je za fizičku aktivnost kod kuće savršeno. Eliptični trenažer omogućava vožnju bicikla, šetanje, penjanje uz stepenice, pešačenje uz nepravilne nagibe i mnogo toga drugog. U samo jednoj spravi, možete imati brzinu i korak baš onakav kakav vam treba. 

Ukoliko sobni bicikli budu vaš izbor, sledeći koji možete napraviti jeste baš ova sprava, za kombinaciju veoma produktivnih koraka. Dok će prve sprave omogućiti kretanje i „vožnju“ u nedogled, druga će pružiti raznovrsno kretanje bez pomeranja iz jedne tačke. 

Treniranje je odličan način da se održi vitalnost i zdravlje organizma. Mnoge velike i teške sprave se mogu videti u teretanama i često im ne znamo ni potpun naziv. Sa druge strane, neke od njih su savršene i za vežbanje kod kuće, što je razlog i da ih predložimo kao sjajan izbor za aktivno vežbanje. Sobni bicikli, trake i eliptični trenažeri pogodni su za svaki vaš prostor, bez obzira na kvadraturu i raspored.