Kako osigurati palete za skladištenje i transport

U današnje vreme, preduzeća neumorno rade na poštovanju zdravstvenih i bezbednosnih propisa i brizi za dobrobit svojih zaposlenih, nastojeći da poboljšaju mere bezbednosti i prakse na radnom mestu. Ipak, postoje li neka područja koja se još zanemaruju?

Jedno od najčešćih mesta u poslovanju za povrede ili rizike vezane za zdravlje i bezbednost je skladište. Mnogi zdravstveni i sigurnosni problemi u skladištu rezultat su lošeg rukovanja opasnom i teškom robom. Važnost osiguranja najbolje prakse očigledna je kada se suočite s takvim opasnostima, a jedna od tih praksi je vezivanje i umotavanje robe. Ali kako da znamo da li su naši proizvodi pravilno osigurani?

Nažalost, ne otkrivamo često da li smo osetljivi na nestabilna opterećenja sve dok ne bude prekasno. Nije neuobičajeno videti da se proizvodi urušavaju u saobraćajnim nezgodama, a loša praksa može da dovede preduzeća do kazni ako nisu preduzeli odgovarajuće mere predostrožnosti. Opšte je poznato da vrlo mali broj operacija proverava stabilnost opterećenja ili performanse svojih streč folija i procedura.

Uverite se da znate kako pravilno utovariti paletu radi bezbednosti skladišta

Ne samo da pogrešno utovarivanje palete uzrokuje potencijalnu štetu vaše robe i uzrokuje raskole u ​​odnosima s klijentima, već može biti i veliki zdravstveni i sigurnosni problem. Evo nekoliko osnova o kojima treba razmisliti o tome kako na najbezbedniji način utovariti paletu za transport i transport:

Uvek proveravajte težinu: Prilikom utovara palete, obavezno proverite težinu držanja palete i da vaš proizvod ne prelazi ovu granicu.
Prvo teške kutije: Prilikom slaganja palete, pokušajte da postavite teške predmete na dno kako biste stvorili čvršću podlogu za držanje kutija na vrhu, kao i da sprečite da se vaši donji predmeti zgnječe. Ako imate problema sa lomljenjem kutija, slobodno nas kontaktirajte.
Metoda cigle: Kad god možete, isplati se postavljanje kutija na sličan način na koji biste postavljali cigle, npr. okrenite ih u suprotnim smerovima ili rotirajte kutije sa svakim slojem, pritom i dalje osiguravajući da se oblici zaključavaju jedan u drugi. Ova metoda će im pomoći da spreče njihovo kretanje.
Izbegavajte prepuštanje: Još jedna važna stvar koju treba zapamtiti je da, iako pomaže ujednačavanju raspodele težine postavljanjem kutija do ivice palete, njihovo držanje iznad može izazvati stvarne probleme, pa to izbegavajte gde je to moguće i zamolite nas da izvršimo reviziju ako je to neizbežno.
Pravilno ga zavežite: Postoji mnogo različitih vrsta kaiševa, uključujući čelik, najlon i poliester. Odaberite najbolji materijal za potrebe čvrstoće vašeg proizvoda i razmislite o tome kakvi su štitnici za uglove i ivice za onu robu kojoj je potrebna dodatna podrška. Opet, ovo možemo podržati ako niste sigurni.

Za šta se koriste navlake za palete?

Možda ćete želeti da koristite poklopac palete da zaštitite svoj proizvod od prašine, prljavštine ili vlage tokom transporta ili skladištenja. Ako niste sigurni koji od naših zaštitnih omota je najbolji za vaše proizvode, jednostavno razgovarajte sa jednim od naših stručnjaka za pakovanje.