Zašto su burme od belog zlata popularnije od žutog

Koje boje izabrati – žuto ili belo zlato? Da li su lepše ravne ili oble burme? Ukoliko imate nedoumice u pogledu izbora idealnih burmi, budite bez brige. Tu smo da napravite pravi izbor, koji odgovara vama i vašem partneru, na obostrano zadovoljstvo i ponosno nošenje čitavu večnost. 

Burme od belog zlata su danas najpopularnije, što zbog dizajna i estetike, to i zbog neutralnosti sivkastih boja i nijansi. Žuto zlato je poznato od davnina i prepoznatljivo kao nešto vredno, a ne da, što bi danas mnogi stariji rekli za belo zlato, „liči na srebro“. Ipak, i dalje su burme od belog zlata izbor broj jedan kod kupaca.

Dizajn burme za višedecenijsko ponosno nošenje

Za burme od belog zlata karakterističan je veliki broj modela i dizajniranih rešenja. Belo zlato je generalno pogodno i za kombinovanje sa žutim i roze zlatom, kao i platinom. Burme od belog zlata su odlična podloga za cirkone, urezbarene ili ispupčene šare, gravure, otiske i mnogo toga drugog. Za razliku od njih, žuto zlato je tradicionalno, upečatljive boje, ali svedenijeg dizajna. Teško se kombinuje na primer sa zlatom roze boje, jer su u pitanju nijanse i „ne idu“ stilski jedno uz drugo. Ovo su neki od razloga zašto su burme od belog zlata pun pogodak – imaju široku paletu dizajnova i neverovatne ideje oslikavaju se na svedenom zlatu bele boje. 

Oblik burme i dimenzije garantuju trajnost

Za razliku od nekadašnjih modela burmi od žutog zlata koje su se razlikovali najčešće prema debljini, burme od belog zlata su znatno inovativnije. Dostupan je veliki broj oblika, i to: ovalne, ravne, ispupčene i burme nepravilnijih oblika. To su uglavnom modeli za burme od belog zlata, a neki proizvođači se vraćaju na inoviranje modela u žutoj boji. Debljina burme opredeljuje njenu trajnost i kvalitet, i u svakoj boji burme mogu biti vrhunskih svojstava koje garantuju dugoročno nošenje. 

Detalji opredeljuju stil i modu

Kako su burme od belog zlata manje upadljive, više detalja ih savršeno ukrašava. Za razliku od žutog zlata, belo zlato je efektnije sa cirkonima i šarama. Na žutom zlatu to može da izgleda pretrpano i da vodi ka kiču. Burme od belog zlata definitivno imaju najveće mogućnosti, a i težnje za ukrašavanje detaljima. U pogledu kamena, pored jeftinije varijante – cirkona, burme od belog zlata ukrašavaju se brilijantom i dijamantom. 

Kvalitet burme kao bitan faktor dugovečnosti

Burme od belog zlata obično su presvučene rodijumom i samim tim mogu tokom vremena izgubiti sjaj, ali se on jednostavno obnavlja. Zlatare, koje vrše otkup zlata, prodaju, tu su i da starim burmama daju novi sjaj. Za razliku od toga, burme od žutog zlata se stvaraju od 18 i 22 karata. Preporučljivo je izabrati burme od žutog zlata od 18 karata, jer su čvršće i izdržljivije. Svakako, i belo i žuto zlato su kvalitetne varijante, iako je za tip burme belo zlato cena nešto veća zbog višeg nivoa popularnosti. 

Izabrati idealnu burmu jeste nešto duža procedura razmatranja boje zlata, oblika, debljine, detalja i ličnih preferencija. Burme od belog zlata pogodnije su za mladalačke i savremene parove, dok je žuto zlato namenjeno tradicionalistima. Za svačiji ukus može se pronaći model burme od belog zlata, uz naglasak na unikatan, moderan ili klasičan dizajn.