Streč folija i omot za palete

Streč folija i omot za palete su sastavni deo obezbeđivanja vaših paleta za transport i distribuciju. Želite da budete sigurni da kada pošaljete paletu robe da će ona stići na odredište u odličnom stanju sa vašom robom bezbednom, suvom i netaknutom.

Paletanje paleta je metoda koja se vrlo često koristi u industriji skladištenja u svrhu održavanja paleta urednom, urednom i sve zajedno. Omotavanje paleta i skupljajuća folija su dizajnirani da omotaju palete kako bi ih stabilizovali, a mogu se raditi i ručno ili mašinski. To je brz, lak i isplativ način da složite svoju robu bez gubitka novca.

Omotavanje paleta, ručna streč folija i česta postavljana pitanja.


Za šta se koristi plastična folija?


Paletanje paleta je metoda koja se vrlo često koristi u industriji skladištenja u svrhu održavanja paleta urednom, urednom i sve zajedno. Plastični omot je dizajniran da omota palete kako bi ih stabilizovao, osigurao vašu robu i čuvao je u kontejnerima, bezbednim, suvim i bez prašine.

Kako pravilno umotati paletu?


U zavisnosti od toga da li je vaša skupljajuća folija ručno rastegnuta ili mašinski rastegnuta, proces umotavanja paleta će se promeniti. Za ručno rastegnutu foliju za paletu, možete koristiti početak omotača da napravite ‘konopac’ da pričvrstite omot za podnožje palete, a zatim ćete morati da držite film zategnutim dok ga omotate oko palete da biste ga pričvrstili svoje predmete. Sa druge strane, folija sa mašinski rastegnutom folijom je dizajnirana da se koristi sa mašinom za streč foliju koja razvlači foliju pri nanošenju na paletizovanu robu za vas. Tip dozatora koji se koristi rasteže omotač filma nakon nanošenja, a kada se nanese, on će se vratiti u prvobitni oblik dajući mu čvrsto prijanjanje i osiguravajući opterećenje.

Da li omotavanje palete čini vodootpornom?


Jedna od ključnih prednosti skupljanja palete je ta što je čini otpornijom na oštećenja od vode, prašine i promene temperature tokom transporta. Kada se uradi ispravno, može učiniti palete potpuno vodootpornim i u velikoj meri sprečiti da voda i vlažno vreme unište vašu robu.

Čime je najbolje umotati palete?

Čime je „najbolje umotati svoje palete zavisiće od težine vaših predmeta i od toga da li se vaše palete, na primer, čuvaju u skladištu ili su u tranzitu – to će uticati na čvrstoću potrebne plastične folije. Uopšteno govoreći, otkrićete da je paleta umotana u mašini zategnutija i stoga sigurnija od ručno umotane, iako to zavisi od vaših individualnih veština plastičnog umotavanja! Lično, smatramo da su naši skupljajući poklopci za palete odličan izbor za vrhunsku sigurnost i maksimalnu zaštitu od neovlašćenog pristupa, oštećenja vodom i kidanja ili kidanja, što ih čini odličnim izborom za komercijalno umotavanje paleta.