Zebra zavese – idealne za poslovni prostor

Goli prozori nisu prihvatljivi ni za stambeni ni za poslovni prostor. Zavese su mnogo više od dekoracije prozora, a u poslovnim prostorima imaju nekoliko ključnih zahteva da bi bile prihvatljive. Izazovi su još i veći kada nije reč o klasičnim kancelarijama već o prostorima koje posećuje veliki broj ljudi poput banki ili zdravstvenih ustanova.

Zebra zavese su se pokazale kao najbolji izbor za svaku poslovnu prostoriju, a da bi otkrili njihove najveće prednosti nastavite sa čitanjem daljeg teksta!

Estetski su najlepši izbor

Kada se objektivno pogleda, zebra zavese su najprihvatljivije za poslovne prostore. Konstrukcijom će odgovarati svakom prozoru, a odabirom platna biti neprimetne u odnosu na druge boje ili se isticati u prostoru.

Dobrom uklapanju doprinosi to što se montiraju ravno ispred svakog prozora. Ne zauzimaju puno mesta pa se radni stolovi u kancelarijama mogu smestiti tik do prozora i da im ništa ne smeta.

Za kancelarije se češće biraju platna koja su napravljena od jedne boje sa detaljima u tkanju ili najviše dve nijanse. Sve se može iskoristiti kao oblik promocije pa i zebra zavese koje mogu biti u bojama logoa firme i čak i spolja nagoveštavati o kojoj firmi je u pitanju.

Banke su jedne od takvih poslovnih prostora gde je važno istaknuti se među konkurencijom pa o svakom detalju treba voditi računa, a naročito o boji zebra zavesa. Bojom zebra zavesa će se psihološki uticati na klijente koji su unutra, ali i na slučajne prolaznike spolja. Setiće se vizuelne asocijacije na lokaciju predstavništva i verovatno pre doći u banku.

Zebra zavese su odlične i za manje prozore, ali i za staklene zidove jer jedan mehanizam može sadržati nekoliko metara platna. A kada nisu potrebne one se namotavaju u kutiju i mogu se u potpunosti skloniti sa prozora ako to treba.

Zebra zavese se lako koriste

Zebra zavese su sastavljene od mehanizma koji se montira na zid i platna koji ima poprečne, gušće i tanje, pruge. Njegovim pomeranjem pruge se preklapaju ili stavljaju u niz pa se prostor više ili manje zamračuje.

U poslovnim prostorima su naročito popularne zebra zavese sa elektromotorom gde se mehanizam podiže i spušta elektronski. Ovo je velika prednost u zdravstvenim službama i privatnim klinikama koje imaju velike površine pod prozorima što je atraktivno, ali i nepraktično tokom pregleda. Zato se zebra zavese jednostavno rotiraju i u prostoriju ulazi više ili manje svetla onda kada to treba.

Zdravstvena prednost dan-noć zavesa

Još jedan razlog zašto privatne klinike i drugi poslovni prostori imaju korist od zebra zavesa jeste i to što je platno antibakterijsko pa ne skuplja nikakve čestice prašine u sebi. To je velika prednosti naročito tamo gde veliki broj osoba prođe kroz objekat, a svako može biti prenosilac virusa i bakterija. 

Održava se lako, povremenim brisanjem vlažnom krpom i doprineće stvaranju zdravijeg okruženja u radnim prostorijama. To je velika prednost jer klasične zavese brzo postanu prljave, a naročito u prostorijama gde boravi veliki broj ljudi.

Bilo da pričamo o zdravstvenim ustanovama, bankama, kancelarijama u kojima radi više ili manje ljudi, zebra zavese su se pokazale kao najbolje rešenje za prekrivanje stakala, ali i regulaciju svetlosti. Lepe su i dekorativne, ali imaju i zdravstveni benefit nakon ugradnje.