Moderan poslovni prostor

Moderan poslovni prostor je onaj u kome se svi osećaju prijatno, raspoloženo i produktivno. U današnje vreme, kada se živi brzim tempom života i kada se neretko na poslu radi prekovremeno i tokom praznika, važno je da prostor u kome radnici borave bude što prijatnije mesto za rad.  Istraživanja su pokazala da na produktivnost radnika utiče i osvetljenje, tačnije da prirodna, dnevna svetlost koja povećava njihovu produktivnost. 

Imperativ u trendu – minimalizam enterijera 

Danas se sve više  teži  praktičnosti i jednostavnosti, pa je logično da minimalizam ostavlja trag i u uređivanju poslovnog enterijera. Takvim načinom uređenja poslovnog  prostora vizuelno se povećavaju površine, prostor izgleda veći, udobniji i prozračniji. Najnoviji trendovi ovog stila su prilagođeni savremenom životu, mekim i toplim linijama. Temeljna načela minimalizma su čiste linije, ravne površine, nizak nameštaj mekših ivica, jednostavne boje, teksture. 

Open space kancelarije

U poslovnom svetu se sve češće javljaju open space kancelarije tj. kancelarije otvorenog tipa.  Kako bi ovakav prostor ispunio svoje zadatke od izuzetne je važnosti da se usklade sve njegove  kako funkcionalne tako i estetske komponenete. Funkcionalnost se prvenstveno odnosi na pravilan raspored elemenata unutar određenih segemenata prostora kao i na pravilan odnos između njih samih. Open space koncept je zamišljen tako da boravak i obavljanje aktivnosti u određenom segmentu prostora ni na koji način ne remeti aktivnosti u nekom drugom.

Staklo – vodeći materijal kada je u pitanju dizajn

Staklo je jedan od vodećih materijala kada je u pitanju savremeni dizajn poslovnih prostora. Sve veći broj firmi svoje kancelarije pregrađuje staklenim pregradama. Staklne pregrade su izrađene su od kaljenog stakla. Kao što je odavno poznato, staklo zbog svoje strukture propušta svetlosne zrake više nego bilo koji drugi materijal što dovodi do utiska da je prostorija znatno veća nego što jeste. Uz to, samim tim što se reflektuje veća količina prirodnog osvetljenja u prostoriji stvara se i osećaj prijatnosti i svežine a to povoljno utiče na produktivnost radnika. Svakako je mnogo prijatnije raditi u prostoru koji odiše svežinom, nego u mračnoj kancelariji u kojoj je sve nagurano. Još jedna prednost staklenih pregrada je ta što se od jedne prostorije može napraviti više kancelarija, soba za sastanke ili odmor. Staklene pregrade ne moraju nužno biti providne. Ukoliko za tim ima potrebe ili želite da unesete dizajnerski pečat prostoriji one mogu biti odrađene u nekoj boji ili sa nekim motivom. Osim što su lepi i vizuelno privlačni, motivi mogu da inspirišu i pokrenu maštu zaposlenih – što ih čini odličlnim rešenjem za kreativne industrije. Iskoristite sve pogodnosti štampe na kaljenom staklu, boje i motive prema vašim potrebama kojima ćete postići najbolji efekat, a koje možete prilagoditi svakoj prostoriji, obliku i nameni.

Staklene pregrade povećavaju funkcionalnost poslovnog prostora

Korišćenjem staklenih pregrada, povećava se i funkcionalnost poslovnog prostora jer možete kombinovati savremene open space kancelarije  gde zaposleni mogu zajedno da rade i  sarađuju, sa zatvorenim, privatnim kancelarijama pregrađenim staklom gde na primer mogu da se obavljaju sastanci. Prednost staklenih pregrada ogleda se u tome što sa jedne strane poboljšavaju funkcionalnost i otvaraju prostor, dok ga sa druge strane dele i zatvaraju po potrebi.