Šta obići u Zemunu?

Ukoliko dolazite turistički u Srbiju nemojte nikako propustiti da obiđete Zemun. Ovaj deo grada jako je lako prepoznati, najupečatljivije su krivudave ulice popločane kaldrmom. Dosta autentičnih restorana se takođe može prepoznati a malim zanatskim radnjama definitivno nećete odoleti.

Šta posetiti u Zemunu?

Gardoš tvrđavu svakako ne trebate zaobići. Ovo je jedan od simbola grada Beograda i definitivno je nešto što ne bi trebalo zaobići. Pogled sa Gardoša je neverovatan tako da ne propustite da sa ovog prelepog mesta napravite i par fotografija. Ova tvrđava potiče još iz ranog srednjeg veka. Ukoliko planirate da nađete smeštaj baš Zemunu ne bi bilo loše da iznajmite stan. Sve možete završiti online putem i sve što trebate uraditi jeste da na svom omiljenom pretraživaču ukucate neke od ključnih reči poput izdavanje stanova Zemun i imaćete pregršt izbora.

Ako ste u Zemunu onda nikako ne trebate propustiti da obiđete Veliko ratno ostrvo. Mnogi govore o ovom mestu kao pravoj oazi zelenila u kojoj mnogi uživaju.

Gardoš tvrđava

Već smo pominjali Gardoš ali evo još par reči o ovom značajnom mestu. U pitanju je najstariji objekat u Zemunu a njegovi ostaci datiraju još od 15. veka. U središtu tvrđave nalazi se kula podignuta krajem 19. veka a poznata je pod imenom Kula Sibinjanin Janka. Jedna zanimljiva činjenica vezana je za ovo mesto a to je da je na ovom mestu pronađena određena količina arheološkog materijala iz bronzanog doba. Ovo nam zapravo ukazuje na to da je ovo mesto bilo naseljeno još u praistoriji.

Veliko ratno ostrvo

Drugo ima za oazu mira i prirode je uoravo ovo mesto. Nalazi se na ušću reke Save u Dunav. Ovo ostrvo su nekada nazivali Dunavsko ostrvo. Sadašnji naziv nosi od 1717. godine i bitno je mesto u geopolitičkom smislu jer je na prekretnici važnih i mnogih trgovačkih puteva. Mnogo vrsta zaštićenih vrsta ptica nalazi se upravo ovde ali isto tako glodara, lisica, ježeva. Najpoznatija plaža koja okuplja veliki broj ljudi jeste Lido. Ako želite da vidite ova i još mnoga druga mesta onda su stanovi za izdavanje Zemun najbolje rešenje.

Zemunski kej

Najlepše šetalište je Zemunski kej. Ovo mesto posećeno je kako je leti tako i zimi. Ovo je idealno mesto za sportiste jer ima jako dobra biciklistička staza. Pored ove staze postoji i odlično uređena staza za pešake. Takođe ovo mesto ima veliki broj kafića i restorana u koje možete svratiti i uživati u svom omiljenom napitku ili obroku.

Opera ili teatar Madlenianum

Prva privatna opera na Balkanu je upravo ova i njen osnivač je Madlena Cepter. Ovo mesto predstavlja centar umetničkih i kulturnih dešavanja u Beogradu. Zemun poseduje sva ova i mnoga druga mesta zato ne propustite da posetite Zemun i uživate i njegovim čarima.