Šta videti u Zemunu?

Beograd ima dosta toga da ponudi kada je turizam u pitanju ali nikako ne treba zapostaviti ni Zemun ako ste u našoj zemlji turistički. Zemun ćete biti u stanju odmh da prepoznate jer ima jako karakteristične krivudave ulice popločene kaldrmom. Jako autentični restorani mogu se videti na svakom ćošku ako ste u Zemunu ali i presimpatičene male zanataske radnje kojim nećete odoleti. Poseta Zemunu nikako ne bi trebala proći bez Gardoš tvrđave. Inače ovo je jedan od simbola Zemuna koji svakako treba obići. Kad već spominjemo Gradoš tvrđavu onda nikako nećemo preskoičiti ni Veliki ratno ostrvo koje obavezno treba obići. U pitanju je oaza zelenila u kome baš svi koju dođu uživaju. 

Tvrđava Gardoš

Gardoš tvrđavu smo već spomenuli ali ćemo sada reći još po koju reč o njoj. Ova tvrđava je najstariji objekat koji postoji u Zemunu čak ostaci tvrđave datiraju još od 15. veka. U središtu same tvrđave nalazi se kula koja je podignutaa krajem 19. veka i ona je poznata još pod imenom Kula Sibinjanin Janka. Jedna zanimljiva činjenica vezuje se za ovo mesto a to je da su na mestu današnje tvrđave pronađene određene količiine arheološkog materijala iz bronzanog doba a to nam govori da je ova tvrđava bila naseljena još u praistoriji. 

Veliko ratno ostrvo

Ovo mesto je dragoceno jer predstvalja oazu mira i prirode. Ovo mesto nalazi se na ušću reke Save u Dunav. Dunavsko ostrvo jeste još jedan naziv ovog mesta, tačnije kako su ovo ostrvo nekada nazivali. Sadašnji naziv aktuelan je još od 1717. godine i zapravo je jako bitno mesto u geopolitičkom smislu. Prsedstavlja važnu prekretnicu mnogih trgovačkih puteva. Ono što je bitno da spomenemo jeste da ovo mesto jeste sedište mnogih zaštićenih vrsta ptica  ali i drugih glodara, lisica, ježeva. Lido jeste najpoznatija plaža ovog mesta i ovde se leti okuplja veliki broj judi. Ako ste turista koji želi da poseti ovo i mnoga druga mesta onda su Stanovi za izdavanje Zemun najbolja opcija. 

Zemunski kej

Najomiljenije šetalište mnogih jeste upravo Zemunski kej. Ovo mesto popularno je kako zimi tako i leti. Ako ste sportista onda je ovo pravo mesto za vas jer ima odlično uređenu biciklističku stazu. Pored ove staze postoji i prelepa staza za pešake koja je odlična ukoliko vam treba predah posle napornog dana. Ovde ima dosta i restorana i kafića pa posle duge šetnje ili trčanja uvek možete svratiti na svoj omiljeni napitak ili obrok.

Opera i teatar Madlenianum

Prva privatna opera na Balkanu osnovana je upravo ovde još  1997. godine. Madlena Cepter jeste osnivač ali i donator ovog mesta. Ovo mesto danas je centar umetničkih i kulturnih zbivanja u Beogradu. Zemun ima mnoge svoje lepote i definitvno je mesto koje ne smete propustiti da obiđete ukoliko ste u poseti našoj zemlji. Osim toga nudi brojne opcije za odsedanje i smeštaj. Izdavanje stanova Zemun je opcija koja vam je uvek na raspolaganju ako se odlučite da se stacionirate baš u ovom delu grada.