Zamena zubnih krunica

Mnogi ljudi se pitaju da li treba zameniti krunice, ali istina je da to u potpunosti zavisi od svakog pojedinačnog slučaja. Možda će vam trebati zamena krunica zbog pukotina i strugotina koji podstiču propadanje, ili ćete možda odlučiti da nabavite nove krune iz kozmetičkih razloga.

Krune mogu da promene boju tokom vremena, a ivice mogu postati istaknutije. Ovo vas može navesti da se odlučite za potpunu promenu osmeha postavljanjem novih krunica prirodnog izgleda. Krunice se takođe mogu koristiti za poboljšanje izgleda zuba gde postoje problemi sa povlačenjem desni, prenatrpanošću i nedostatkom zuba.

Zamena punjenja

Obično je najbolje zameniti plombe tek kada vaš stomatolog odluči da treba zameniti staru. Ovo osigurava da zadržite strukturu vaših zuba umesto da ih potencijalno oštetite prilikom bušenja stare plombe.

Ako želite da zamenite staru metalnu ispunu, ili morate zbog lomljenja ili pucanja, sada je na raspolaganju više ispuna prirodnog izgleda nego ikada ranije. Postoji nekoliko vrsta materijala u boji zuba koji se mogu koristiti, a uglavnom su napravljeni od staklenih čestica, sintetičke smole i sastojka za vezivanje.

Ako ste zabrinuti za svoje plombe ili krunice, ili želite da saznate više o tome kako možemo da vam pomognemo da stvorite savršen osmeh, javite se nama.