Baštenska creva bez PVC-a

Vaše naizgled bezazleno baštensko crevo možda priprema opasan koktel. Pre nego što uzmete još jedno piće, razmislite o ulaganju u opciju bez hemikalija, bezbednu za vodu za piće.

Ogromna većina baštenskih creva je napravljena od polivinilhlorida (PVC), koji sadrži štetno olovo koje ulazi u vodu u nivoima koji se smatraju nebezbednim za piće. I, iako se veruje da biljke ne upijaju olovo, ne mogu da podnesem ideju da prskam svoju baštu, posebno svoje posude za bilje i povrće, vodom natopljenom olovom. Na sreću, postoji nova vrsta baštenskih creva bez PVC-a napravljenih od materijala odobrenih od strane FDA, a koja nisu samo bezbedna za vodu za piće, već su i izdržljiva i lagana.

Napomena: Čak i sa crevima za piće, važno je pustiti vodu da teče dok se ne ohladi pre nego što je popijete, jer zagađivači mogu rasti u toploj stajaćoj vodi.

Takođe, corona impex baštensko crevo je idealno za male gradske ili balkonske bašte (dostupna su i duža creva sa zavojnicama). Proizvedeno u Srbiji koristeći poliuretanske i komercijalne mesingane fitinge od poliuretana koji su bezbedni za vodu za piće FDA i koji su obloženi kako bi se sprečilo ispiranje olova u vodu.

Tanka i lagana, profesionalna vrtna crijeva su lagana, mekana, snažna i fleksibilna. Ultra tanko crevo je napravljeno od poliuretana koji je siguran za hranu koji je odobrio FDA i NSF, koji je bez toksina i neće se savijati ili pucati.