Beograd za praznike

Novogodišnji i božićni praznici idealna su prilika i za putovanja. Imate slobodnog vremena, praznična atmosfera je u vazduhu, grad presvučen u praznično ruho, prilika koju ne treba propustiti.

 Beograd je grad koji nudi mnogo toga: od prirodne lepote dveju reka na kojima je sagrađen, preko bogate istorije, zanimljive arhitekture, pa sve do nadaleko poznatog noćnog života i tradicionalne srpske kuhinje. Ako svemu tome dodamo i novogodišnju magiju, uživanje je zagarantovano.

Za početak, gde pronaći smeštaj?

Ekspanzija turizma dovela je do toga da je nikad lakše stići do Beograda. Skoro sve avio kompanije nude letove do srpske prestonice i zaista, Beograd je sve poželjnija destinacija na mapi svetskih putnika, a ne treba zanemariti ni brojne turiste iz zemalja regiona.

Zahvaljujući svemu tome, i opcije za smeštaj u Beogradu su brojne i raznovrsne. Bogata je ponuda hotela različitih kategorizacija, hostela, ali i stanova za izdavanje. 

Hoteli su standardno dobra opcija, hosteli za mlađe takođe, međutim poslednjih godina sve popularnija opcija, za koju se odlučuju brojni turisti, ali i poslovni ljudi, jeste iznajmljivanje stana u Beogradu

Brojne su prednosti ovakvog smeštaja. Trenutno je puno ovakvih stanova u ponudi, pa su i lokacije raznovrsne, što je velika prednost u odnosu na hotele, a često je stan za izdavanje u Beogradu povoljnija opcija od noćenja u hotelu. Ovakvi stanovi izdaju se na duži ili kraći period, a posebno je popularna i varijanta iznajmljivanja stana na dan (ili nekoliko dana). Ukoliko želite da obiđete najčuvenije znamenitosti grada, posetite čuvene restorane i najpoznatije klubove, možda i da dočekate Novu godinu na nekom od beogradskih trgova, potreban vam je smeštaj u centru. Srećom, ponuda stanova za izdavanje u centru grada zaista je velika. Na raspolaganju su vam stanovi različite kvadrature, spratnosti, opremljenosti, pa ćete lako pronaći ono što je u skladu sa vašim potrebama.

Čuveni beogradski restorani

Kada se nađete u Beogradu, puno je toga što ne bi trebalo propustiti. Tu su reke i njihova romantična šetališta, tu su i spomenici i muzeji, arhitektura, zgrade koje su i same spomenici kulture. 

Međutim, ukoliko želite da osetite i upoznate autentični beogradski duh, restorani i lokali su ono što definitivno morate posetiti. Čuvena je srpska kuhinja i brojni su specijaliteti koje morate probati, a morate upoznati i tradicionalnu kafanu. Naravno, za to nema bolje opcije od beogradske boemske četvrti, čuvene Skadarlije.  Brojni su restorani u Skadarliji, a usluga i hrana su izvrsni u skoro svakom. Skoro da i nema pogrešnog odgovora na pitanje gde jesti u Skadarliji.

U svakom slučaju, za koju god varijantu da se odlučite, u Beogradu se ne možete loše provesti.