Moderne kuhinje

Koliko ste samo puta poželeli da imate magični štapić kojim ćete u samo nekoliko koraka pretvoriti svoju kuhinju u moderne kuhinje koje viđate u časopisima? Iako to deluje kao nemoguća misija, uz malo truda i mašte možete dobiti svoju modernu kuhinju iz snova. 

Unesite toplinu kroz detalje 

S obzirom da je u pitanju prostorija koja se smatra srcem svakog doma, važno je da odiše nekom toplinom i ljubavlju. Ipak je to prostor u kojoj borave svi članovi porodice, ako ništa drugo bar jednom u toku dana kako bi zajedno obedovali. Jedan od načina da postignete tu toplinu jeste ubacivanjem crvene boje. Zidove možete okrečiti u crvene nijanse, dok bi pločice mogle biti u belim tonovima. Ukoliko je kuhinja malih dimenzija, crvena može da se ubaci kroz neke detalje, poput ručica na ormarima ili pak police. 

Ne mešajte stilove, držite se jednog 

Kada se već pominju viseći elementi, na raspolaganju su vam otvoreni i zatvoreni. Tred koji se prenosi iz godine u godinu jeste kombinovanje, naravno u zavisnosti od prostora i dozvoljenog prostora. Efekat modernosti možete postići i ukoliko prefarbate ručice u zlatnu ili srebnu boju. Ukoliko se odlučite za ovu varijantu, zaboravite na crvenu. U tom slučaju držite se klasičnih belih tonova. Moderne kuhinje nisu miks stilova, te ja jako važno da se držite jednog odabranog pravca. 

Minimalizam je uvek u trendu

Minimalizam je uvek u modi. Crno – bele kombinacije tonova uz koji detalj učiniće vašu kuhinju oličenjem elegancije.  Dizajneri enterijera savetuju da bela boja bude dominantnija, dok crnu možete ukombinovati kroz radnu ploču, sto i stolice. 

Aspiratori – sastavni deo modernih kuhinja

U poslednjih nekoliko godina sastavni deo svake kuhinje postao je aspirator. Aspiratori su multifunckionalni uređaj koji olakšava posao a da ne zauzima neki određeni prostor. Pored toga što će eliminisati neprijatne mirise koji jesu sastavni deo svakog domaćinstva, doprineće da vaša prostorija uvek odiše svežinom. I ne samo to, učiniće vašu kuhinju prijemčivom za oko. Iako je ponuda aspiratora i filtera za aspiratore obimna, u moru toga sigurno ćete pronaći onaj koji najviše odgovara baš onom stilu koji je vaš. Ostrvski, poluugradni, samostalni, samo su neki od modela koji se nude na tržištu. Bela i siva su boje se uglavnom na raspolaganju jer su najpraktičnije za kombinovanje. Aspiratori pritom nisu skupa investicija, a i ne traže puno vremena za održavanje, čak se i lako ugrađuju. Te ćete mnogo više dobiti njihovim postavljanjem. 

Rasveta kao važan detalj 

Detalj koji ne treba da potisnete jeste rasveta, koja je u svakoj prostoriji važna, pa tako i u kuhinji. Plafonjerka ili neki zanimljiv luster što će opet zavisiti od veličine kuhinje i rasporeda drugih kuhinjskih elemenata. Moderne kuhinje danas imaju ugrađenu rasvetu iznad radne površine. 

Kuhinja treba da bude mesto u kome će svi ukućani osetiti prijatno i ugodno.