Kako da renoviranje stana bude efikasno i bez nereda

Adaptacija stana može da se vrši prilikom kupovine i useljenja, a obavezno ukoliko je u pitanju stambeni prostor koji je tek izgrađen. Kada se vrši renoviranje kuće ili stana, tada se na osnovu brojnih radova može dobiti znatno korisniji, bolje iskorišćen i lepše uređen enterijer. Ono što svi vole, a posebno dame, jeste da se bave detaljima u vezi sa slaganjem boja, materijala i odabirom dekora za renoviranje stana. 

Iako se veliki broj radova može realizovati po principu „uradi sam“ ili uz pomoć tutorijala i zapisa na internetu, neretko je za temeljno, kvalitetno i profesionalno renoviranje kuće potrebno pronaći pomoć stručnjaka. To može da bude moler, keramičar, zatim električar, dizajner enterijera, arhitekta, vodoinstalater i mnogi drugi. 

Iskusni profesionalci – moler, električar i keramičar

Da bi se renoviranje stana završilo u najkraćem mogućem roku, potrebna je profesionalna pomoć, i kao što je već navedeno, to mogu da budu upravo moleri, električari i keramičari. Kada se angažuju osobe sa iskustvom za bilo koju vrstu radova, adaptacija stana biće kvalitetna, detaljna, temeljna i bez nereda. Bilo da keramičar postavlja pločice uz prethodno skidanje starih što donosi dosta prašine i nereda, ili moler vrši gletovanje zidova i krečenje zidova, svaka aktivnost biće završena efikasno i bez nečistoća, otpadaka i angažovanja čistačice. 

Današnji majstori sa sobom nose usisivač, čiste svaku nečistoću koju naprave, tako da se dobija renoviranje kuće iz snova. Električar može da postavi sve instalacije za dovod struje, kako bi se uređaji priključili, postavi rasvetu različite vrste i učini ambijent atraktivnim bez dodatnog čišćenja nakon radova. Ono što je sigurno jeste da će iskusni i profesionalni moler, keramičar i električar svoje radove završiti u predviđenom roku, bez nereda i sa prostorom koji može biti spreman za opremanje i dekorisanje.

Ideje koje moler, keramičar i električar realizuju

Da bi se napravili unikatni zidovi, koji će biti potpuno ravni, uredno okrečeni i prethodno adaptirani uz gipsane ploče, glet masu, lepak i mrežicu, potrebno je da za to bude angažovan vrhunski moler. Može se vršiti krečenje zidova u jednoj ili više boja, uz dekorativne tehnike kao što su „sahara“, uz šljokice, lajsne za uglove i ćoškove, kao i specijalnu dekoraciju od gipsa, za stanove u rustičnom stilu. Sa druge strane, keramičar će biti potreban da bi se postavile pločice na zidove i podove kuhinje, kupatila i često u hodniku, odnosno na mestima na kojima se može javiti voda, vlaga i para. 

Renoviranje stana često podrazumeva da se lepljenje pločica vrši preko postojećih, što je znatno brže, lakše i ostavlja manje nereda, a efekat na zidovima će biti identičan kao i kada se stavljaju direktno na zid. Električar se bavi svim instalacijama u vezi sa izvorima električne energije, i zadužen je da postavi utičnice, dotok struje za lustere, dekorativnu rasvetu i led trake prema predviđenom planu, ili čak da raspored elemenata sam predloži. Sve to naravno, mogu biti ideje vlasnika prostora, dizajnera enterijera i arhitekte, ali i iskusnih majstora koji će ih ne samo pedantno realizovati, već i praktično osmisliti i predložiti u trenutku.

S obzirom porast trenda pametnih uredjaja, električari pored standardnih elektro instalacija, mogu raditi i na ugradnji i povezoivanju pametnih utičnica i drugih pametnih uredjaja koji direktno zavise od struje.

Pročitajte na linku ukoliko vas zanima više pamentim kućama.

Da bi renoviranje kuće ili stana bilo prema očekivanjima vlasnika, bez ogromnih izdataka, dugog čekanja i grešaka, potrebno je pronaći iskusne i odgovorne majstore. To može da bude električar, moler, keramičar ili drugi majstor sa znanjem i iskustvom, u zavisnosti koje sve poslove obuhvata renoviranje stana. Moderni majstori znaju da je imperativ da prostor učine praktičnim, lepšim, ali i da ostave bez ikakvog nereda i nečistoća nakon što se završi adaptacija stana.