Najlepši trenuci se provode okruženi svojom porodicom

Vaš dom je sigurno utočište gde se opuštate i provodite svoje najdragocenije trenutke sa porodicom. Upravo iz tog razloga, udobnost i sigurnost vašeg stana ili kuće doprinosi komfornosti i potpunom opuštanju bez bojazni od neželjenih situacija. Nikome nije prijatno da razmišlja o provalama i krađi svojih dragocenosti, a naročito je stresno razmišljati o bezbednosti svojih najmilijih. Svako ko je bio meta provale i pljačke, zna koliko su te situacije traumatične i da je preventivno delovanje i uvođenje određenih mera najbolje rešenje za bezbrižan život. Šta biste mogli da učinite za svoj dom da poboljšate bezbednost i sigurnost?

Osigurajte svoj životni i radni prostor uz pomoć efikasnih rešenja

Povećanje opšte sigurnosti u domu ili kancelariji nameće pitanje koje su najbolje mere zaštite imovine. Sigurnost svakog prostora je utoliko veća, ukoliko postoji dobra osvetljenost, obezbeđeni prozori i vrata, kao i korišćenje video i audio nadzora. Svaki vid zaštite će biti kočnica provalnicima koja će im otežavati ispunjenje u njihovim namerama, a kombinacija mera bezbednosti doprineće i do potpunog odustajanja od pljačke.

Postavljanje video i audio nadzora – pametan potez koji uliva sigurnost

Postavljanje kamera je investicija koja vam može pružiti preko potrebnu sigurnost. Kamerama možete pokrivati prostor vašeg dvorišta ili ulaza, a možete ih postaviti i u unutrašnjost vašeg doma. Ukoliko i dođe do provale, uz pomoć snimaka sa sigurnosnih kamera lakše će se pronaći počinilac. 

Postavljanje alarma na vaša ulazna vrata ili prozore do kojih se može lakše doći, predstavljaju jednostavno rešenje od provala. Prilikom neovlašćenog upada u vaše prostorije, alarm će se oglasiti veoma jakim zvučnim signalima što će obavestiti vašu okolinu i automatski poslati signal policijskoj stanici o mogućoj provali. 

Postavljanje sigurnosnih brava za ulazna vrata – da li cena utiče na kvalitet i bezbednost?

Savremeno doba doprinelo je i da se tehnika obijanja i provala u poslovne i stambene prostore usavrši. Danas provalnici sa velikom lakoćom i bez ikakvih problema otvaraju staromodne brave različitim tehnikama. Investiranje u brave izrađene od kvalitetnih materijala su nezaobilazna stavka u prevenciji i sprečavanju pljački, a ova investicija ne mora da iziskuje previše novca. U današnje vreme, možete pronaći čelične sigurnosne brave za ulazna vrata po povoljnoj ceni, koja neće uticati na vaš budžet, a pružiće vam potrebnu zaštitu. Jednostavnom montažom i upotebom sigurnosnih brava obezbedićete miran san sebi i svojim ukućanima.

Ukoliko u kući držite svoje dragocenosti – ugradnja sefa nije loša ideja

Vaša ušteđevina, umetnine, nakit i ostale vredne stvari su pravi magnet za provalnike. Upravo zbog toga, ukoliko imate mogućnosti, sve svoje dragocenosti držite na teško dostupnom mestu, koje neće biti upadljivo i koje će biti udaljeno od očiju javnosti. U ovim slučajevima, ugradnja sefa nije loša investicija, koja će pružiti dodatnu zaštitu predmeta koji su vam značajni. 

Osvetljenje prostora smanjuje mogućnost upada 

Ukoliko živite u kući, ali i u stanu, dobra osvetljenost vašeg dvorišta ili ulaza u zgradu je više nego potrebna. Na taj način sprečićete moguće provale i šunjanja nepoznatih lica tokom noći. Pri izboru idealnog osvetljenja, birajte LED svetiljke koje možete postaviti po dvorištu ili sigurnosna svetla koja će se samostalno aktivirati prilikom kretanja.

Možda nije loše da razmislite o psu čuvaru

Psi su idealni čuvari vašeg doma i ukoliko imate mogućnosti obavezno ga nabavite. Pored toga što će životinja oplemeniti vaš prostor i pružiti vašim najmlađim članovima porodice idilične trenutke odrastanja, pas će štititi ne samo vašu imovinu, već i vaše najmilije.