Proleće u Beogradu

Glavni grad naše države odavno se nalazi među najposećenijim prestonicama sveta. Stranci uglavnom ističu da je to grad koji ne spava i koji nudi svima po nešto: od hrane, noćnog života do kulturnih i istorijskih lekcija. Posebna draž, kažu posetioci, prepisuje se ljudima i to gostoprimstvu po čemu se ponekad narcisoidno volimo hvaliti. Boemski duh o kome su pisali veliki Kapor, Tirnanić i drugi hroničari grada koji leži na dve reke odoleva stoički modernizmu koji polako hvataja zamajac. 

Znamenitosti puno, ne zna im se broj 

Teško je izdvojiti sve tačke Beograda koje valja posetiti, a i potrebni su dani i sati za tako nešto, što je uostalom i slučaj sa svim istorijski važnim mestima na svetu. Duga istorija čuva se u zgradama, na ulici, u muzejima, tvrđavi, skrajnutim i često neotkrivenim mestima koje samo oni najuporniji uspevaju da vide. Među svakako najpopularnijim mestima tu su: Kalimegdan, Gardoš, Avala, Kuća cveća, Ada, Dorćol, Skadarlija. Novi Beograd pak pruža jednu drugu sliku, sliku širokih bulevara, jedan moderni duh staklenih zgrada, poslovnih enterijera koji su presečeni parkovima. Dok je za one najmlađe tu i Zoo vrt gde se može videti veliki broj životinja: od pingvina do medveda. 

Skadarlija – mesto boemskih tajni

Kada već pominjemo Skadarliju valja reći da je ona najstarija boemska četvrt naše prestonice u kojoj su naši istaknuti pesnici, umetnici, slikari, glumci boravili i provodili dobar deo svog života. To je mesto koje čuva suze, smeh i tajne. Pored tradicionalne hrane u restoran Skadarlija tu je i stara atmosfera oličena u muzici koja donosi starogradske note, upravo one koje su uspevale da razgale i one najtvrđe umetnike. Zato i jeste smeštena u užem delu grada. 

Kada je Beograd najlepše posetiti? 

Ne postoji univerzalan odgovor na ovo pitanje, jer svako godišnje doba sa sobom nosi neku posebnu draž i novinu koju vredi okusiti i videti. Vremenski najpovoljnije možda jeste proleće jer nije ni hladno a ni toplo, ali opet to sve zavisi od osobe do osobe. Jesen je doba kada imamo sve boje sunčevog spektra, dok je zima kao iz bajke. Letnji meseci su rezervisani za obale Save i Dunava, dok je proleće period kada se sve budi i oživljava. 

Izdavanje stanova Beograd

Smeštaj u Beogradu je raznovrstan te ćete imati nekoliko opcija na raspologanju. Izdavanje stanova postala je uobičajena praksa. Možete lako i povoljno pronaći smeštaj u samom centru grada tako da vam je sve blizu i na dohvat ruke. Stan na dan usluga je koja je i kod nas zaživela tako da nećete imati problema sa boravkom u našem gradu. Stanovi za izdavanje Beograd su uglavnom dobro opremljeni i imaju sve što vam je neophodno za boravak. Pored toga povoljniji su po vaš novčanik u poređenju sa hotelima i motelima. Prilikom traženja stanova za izdavanje, gledajte da to bude na nekom adekvatnom mestu, tako da vam je sve blizu, kako nebiste trošili vreme na gradske prevoze i taksi vozila. Budite praktični. 

Beograd je grad koji ne spava, koji je živ i koji svima želi dobrodošlicu, spreman da ga prihvati iznova i iznova.