Stoperima za vrata osigurajte bezbednost u kući

Bezbednost je ono o čemu brinemo svakog trena, bez obzira da li smo van kuće ili u kući, posebno je ta briga naglašena kada je reč o bezbednosti dece. Stalno smo mislima uz njih, projektujemo različite situacije u kojima bi mogli da se nađu, ako nisu pod našim budnim okom ili u kojima i mi sami možemo da se nađemo, nenamerno ugrozimo bezbednost. Zato se trudimo da u kući ili stanu osiguramo bezbednu igru, boravak i život svim ukućanima, tako što osiguramo nameštaj različitim dodacima namenjenim za zaštitu od mogućih povreda. Vrlo je važno da prilikom uređivanja doma pored lepote i funkcionalnosti, pažnju obratimo i na sigurnost. Zato postoje razni dodaci, kao što su na primer, stoperi za vrata, koji obezbeđuju bezbrižnu igru, sigurno kretanje, funkcionalan život u svakom domu.

Kako osigurati nameštaj i zidove od oštećenja prilikom udara vrata?

Život porodice svakodnevno teče, neminovno od vremenskih uslova, doba godine, dana u nedelji, jutra ili večeri. Kako bismo taj život olakšali, treba da ga prilagodimo našim potrebama i izbegnemo stresne situacije izazvane različitim uslovima na koje ne možemo da utičemo. Nema razloga da se nerviramo zbog oštećenja i udubljenja na zidovima, polupalih vrata, zato što je u tom trenutku dunuo jak vetar, a vrata nisu bila osigurana. Postoji jednostavan način da se vrata osiguraju u svakom trenutku, da ne dođe do promaje, oštećenja ili da se deca ne povrede, ako su u njihovoj blizini. Stoperi za vrata ili odbojnici za vrata su veoma korisni svakom domaćinstvu, a njihova namena je upravo zaštita od neželjenih, stresnih situacija. Ne živimo svi u komfornim životnim prostorima, mnogi žive u skučenom prostoru, pa tu nema mesta za komotno otvaranje vrata i velika je verovatnoća da ona udare u zid ili nameštaj. Onda se postavlja stoper koji će zaštititi zid ili nameštaj. U zavisnosti od toga gde se ugrađuju, da li je to na podu ili na zidu, od kog su materijala i kako se pričvršćuju, postoje različite vrste stopera za vrata. Stoperi se najčešće samo zalepe na pod ili zid, zavisi šta želite da zaštitite. Oni se mogu i ušrafiti, što je možda sigurnije, ali ne odgovara mnogima koji ne žele da buše tek postavljene i renovirane podove ili okrečene zidove. Najčešće se izrađuju od metala, plastike i gume, ali ima i pravljenih od kombinacije ovih materijala. Najbolja kombinacija je od metala i gume, zato što guma štiti vrata da se prilikom udara ne oštete i ne samo vrata, štiti i druge predmete u domu.

Stoperi za vrata i zaštita od bezazlene dečje igre

Deca su u svojoj igri bezazlena, ona samo žele da istražuju i upoznaju okolinu, ali ne mogu da prepoznaju opasnosti koje im u toj okolini prete. U domu su najveće opasnosti za malu decu sitni predmeti,  oštre ivice nameštaja i vrata koja nisu osigurana. Na sitne predmete i ivice morate da pazite, ali vrata možete da osigurate stoperima, tako da u svakom trenutku dete ne može da se igra sa njima, otvara ih i zatvara, što deca najviše vole, i da se u toj igri i povredi. Danas se mogu naći stoperi za vrata koji se po obliku i bojama savršeno uklapaju u enterijer dečjih soba, pa nisu samo zaštita već i moderan detalj.