Baštenska zadovoljstva: kako uštedeti vreme pametnim baštovanstvom

Baštovanstvo je olakšano pomoću naprava. Možete uštedeti dosta vremena koristeći najbolju postojeću tehnologiju, održavajući svoju baštu sa svim, od sistema za upravljanje vodom do prskalica. Dobrodošli u to da maksimalno iskoristite svoju baštu uz minimalan napor.

Upravljanje vodom

Upravljanje vodom je presudno za održavanje vašeg vrta. Ovo može zvučati lako, s obzirom da biljke i cveće žude za vodom, ali zapravo to nije uvek lako učiniti. Sa našim sve zauzetijim životima, praćenje svakog ugla travnjaka i svakog grmlja je nezgodno. Naprave mogu biti od velike pomoći.

Pametno baštovanstvo započinje kontrolom vode, na primer sistem za kontrolu vode, koji vam pruža moć da pazite na liniju za navodnjavanje i pobrinite se da vaša bašta dobija pravu količinu vode bez obzira na godišnje doba, doba dana ili vremenske prilike . Kombinujte ovo sa sistemom mikro kapanja, koji upravlja izlaskom vode, kao i prskalicama, baštenskim prskalicama i baštenskim crevima, konektorima i kolutima, i bićete na putu da ispravno funkcionišete, što osigurava da nijedno vaše cveće ne dobije žedan. Baštenska creva treba da budu što kvalitetnija, da Vam ne bi pucala stalno kada se preklapaju. Razlika u ceni nije velika, tako da Vam odmah preporučujemo da izdvojite malo više para i da crevo imate godinama.

Košenje i obrezivanje

Niko ne želi zarasli travnjak. Ovih dana postoji nekoliko sjajnih sprava koje mogu pomoći da vaša pametna bašta izgleda uređeno i zdravo poput fudbalskog igrališta Premier lige. Šta kažete na automatsku kosilicu poput robotske kosilice. Ne morate ništa da radite, jednostavno ga postavite i gledajte kako klizi po vašoj bašti, smanjujući ga na željenu dužinu. Možete ga kontrolisati putem aplikacije, što znači da gde god da se nalazite, vaš travnjak neće propustiti.

Kvalitetni trimeri za živu ogradu idu ruku pod ruku sa kosilicama. Iako zapravo morate da igrate ulogu, čak i ako je ovo „pametno“ baštovanstvo. Mnogo ih je i oni rade tako što oduzimaju aspekte ručnog rada i za vas isecaju delove žive ograde – sve što treba da uradite je da im pokažete put. Neki sakupljaju otpad i dok odlazite, što je dodatni bonus. Ivični trimeri, koji su dizajnirani da dođu do svakog ugla, pomažu u ublažavanju nužnosti da se spuštate i prljate ako to nije vaša stvar.

Pametno baštovanstvo = vrhunska baštenska tehnika

Pametni uređaji za baštovanstvo danas su zaista impresivni. Postoje i pametni baštenski sistemi koji omogućavaju korisnicima interakciju sa svojim vrtovima pomoću senzora na solarni pogon. Senzori prate ključne sastojke za zdrave bašte – sunčevu svetlost, vlagu, ishranu u tlu i tako dalje. Informacije se zatim u realnom vremenu šalju kao podaci na vaš telefon putem Vi-Fi-ja ili LAN kabla. Pametno, zar ne? Takođe može razlikovati biljke i uslove tla, tako da možete uzeti u obzir šta treba da uradite i koji deo vaše bašte.