Glavne atrakcije u kraljici banjskog turizma i njenoj okolini

Jedna od najlepših ako ne i naša najlepša banja, Vrnjačka Banja, godinama je jedno od najposećenijih mesta u našoj zemlji. Prelepi pejzaži, klima, lekovita voda, ali i gostoprimstvo meštana nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Ko god je jednom posetio ovu lepotu, vraćao joj je se još nekoliko puta. Bogat sadržaj kako preko dana, tako i noću, i dešavanja tokom cele godine privlače i stare ali sve više i mlađe generacije. Takođe, iz godine u  godinu stranaca je sve više, i oni su isto tako oduševljeni lepotom i sadržajima koje banja nudi. 

Mnoge firme upravo ovde organizuju team building okupljanja, kako bi proveli kvalitetno vreme sa svojim zaposlenima i uspostavili bliže odnose sa njima. Razne aktivnosti, poput pešačenja ili raznih takmičenja, pozitivno utiču i na radnu atmosferu. Takođe, ovde se godinama unazad održavaju razni seminari i kongresi. Dovoljan broj smeštajnih kapaciteta, koji se povećava iz godine u godinu, omogućava da svako pronađe smeštaj po svojoj meri, i da svoje vreme ispuni kvalitetnim aktivnostima.

Jedinstvena Promenada

U samom centru banje, nalazi se Promenada, koja je zatvorena za saobraćaj i prilično dugačka. Ona je nezaobilazna stanica, kako meštana tako i domaćih ali i stranih turista. Na njoj se uvek nešto dešava, i leti a i zimi. Ona je domaćin brojnim manifestacijama, koje su izuzetno posećene i kvalitetne pre svega. Duž Promenade društvo će vam praviti Vrnjačka reka, uvek mirna i gotovo tokom cele godine jako plitka. Na njoj se nalazi 20 – ak mostova, preko kojih dolazite u prelepi park.

Kroz celu promenadu protežu se mnogobrojni kafići i restorani, sa prepunim baštama kada je napolju lepo vreme. Tu su još prodavnice, butici, ali i mnogo uličnih prodavaca sa šarenolikom robom, kao i kiosci sa raznim slanim i slatkim đakonijama. Na Promenadi se nalazi i glavna atrakcija i velika zvezda, a to je Vrabac Gočko, sa opancima i šajkačom na glavi.

Investicija koja se isplati

Mnogi koji posete banju, požele da u njoj kupe apartman ili kuću, kako bi svaki slobodan momenat iskoristili za boravak u njoj. Sa druge strane, ima i onih koji planiraju da izdaju apartman i da na taj način obezbede dodatni izvor prihodai spoje lepo i korisno. Kako se u banji konstantno grade nove zgrade, ponuda nekretnina je i više nego dobra, a na vama je samo da izaberete da li želite novogradnju ili starogradnju. Takođe, i lokacija igra veliku ulogu prilikom odabira nekretnina, ali u ovoj banji je sve blizu i kada ste malo van centra, do samog centra vam treba svega par minuta.

Apartmani, su poslednjih godina sve više traženi na ovoj lokaciji, baš zbog svoje isplativosti ukoliko se bavite turizmom. Da biste vaš stan ili apartman konstantno izdavali, preko cele godine, potrebno je i da malo investirate u njega. Moderan enterijer, sa svim potrebnim uređajima i aparatima, uvek se dobro kotiraju i izdaju tokom svih meseci. Zato vredi uložiti malo više finansijskih sredstava, a ovde pogledajte nekretnine u Vrnjačkoj Banji, ukoliko ste zainteresovani da u ovom mestu imate svoju malu oazu.

Prelepi park u samom centru banje

Hladovina i prelepo uređen prostor, čine Vrnjački park jednim od najlepših parkova u našoj zemlji. Kako je u samom centru, do njega možete doći pešice kroz Promenadu, ali i vozićem kao i fijakerom. U parku se nalaze brojne biljne vrste ali i skulpture raznih umetnika. Igrališta za najmlađe, i brojne klupice, koje su postavljene u celom parku, za predah i uživanje u pogledu na prelepe i negovane zelene površine sa raznobojnim cvećem.

Deca, ali i odrasli uvek se obraduju vožnji fijakerom, koja vraća u neka starija i mirnija vremena, kada se živelo sa manje stresa. U praku se nalazi i lavirint od 440 četinara, pa je idealan za one koji žele malo avanture. Takođe, u okviru parka nalazi se Japanski vrt, koji se obavezno mora posetiti kada šetate kroz park.

Mesto za zaljubljene

Nadaleko čuven Most ljubavi, godinama je mesto susretanja zaljubljenih i on čuva brojne tajne. Zaljubljeni na njega kače katance sa svojim imenom i imenom voljene osobe, želeći da njihova ljubav ostane zaključana i da traje večno. Ključevi se zatim simbolično bacaju u reku, kako niko ne bi mogao da otključa i skine katanac, odnosno njihovu veliku ljubav.

Katanaca je bezbroj, a da li su sve ljubavi opstale nije poznato, mada verovatno većina jeste. Most ljubavi je bio domaćin održavanja prvog Love Festa, koji je postao jedan od najposećenijih festivala. Održava se tokom leta, i uvek na njemu gostuju zvučna imena svetske muzičke scene.