Kako najlakše urediti malo kupatilo?

Svakako da nam je kupatilo jedna od najvažnijih prostorija u domu. Tu započinjemo svaki svoj dan ali i završavamo. Namenjeno je za održavanje lične higijene ali je moramo priznati i naša oaza mira i relaksacije u nekim trenucima. Navikli smo da je kupatilo manjih dimenzija i kao takvo jako teško za preuređenje i renoviranje. Međutim uz par praktičnih rešenja i pametnih saveta sasvim je moguće preurediti kupatilo tako da sadrži sve neophodno, izgleda lepo a ujedno praktično. Ostanite sa nama i saznajte kako da uredite svoje malo kupatilo.

Štedite prostor

Prostor ćete uštedti tako što ćete uzeti tuš kabinu po meri. Ova stvar je odlična za sve koje imaju malo kupatilo jer vizuelno daju osećaj većeg prostora. Svet je da se odlučite za onu tuš kabinu sa vratima i celim vertikalnim delom od stakla. Neka to staklo  bude klasično providno jer ćete na taj način još  sa ulaza moći da vidite drugi kraj kupatila i samim tim stovriće se iluzija većeg prostora. 

U današnje vreme dostupni su vam mnogi modeli uključujući i tuš kabinu od stakla po meri. Ove tuš kabine su i više nego atraktivnog izgleda. One imaju i svoju praktičnu stranu jer se lako održavaju. Naravno možete se odlučiti i za matirano staklo ukoliko je to ono što više želite samo pazite da ima dovoljno prozračnosti radi efekta koji bi bilo dobro postići u malom kupatilu. 

Održavanje lične higijene kao i tuširanje koji je sastavni njegov deo ne samo da je potreba već i način relaksacije. Ugradnjom staklenih tuša kabina po meri koje se baš vama dopadaju uživaćete u svakodnevnom ritualu. Danas u ponudi možete naći panel od kaljenog stakla debljiine 6 ili 8 mm. Za sve koje ne znaju kaljeno staklo je rezultat procesa obrade kaljenog stakla na veoma visokim temperaturama. Na kraju procesa dobijamo staklo ojačano čak za 4 do 5 puta više koje je otporno na habanje i u potpunosti bezbedno za izradu tuš kabina. 

Jednostavnost 

Minimalizam je nešto čega morate da se pridržavate kada su manja kupatila u pitanju. Takođe kod malih kupatila dobro je koristiti manje šolje koje su upravo predviđene za ovu vrstu kupatila . One se ugrađuju direktno u zid i manjih su dimenzija uz vodokotlić koji je postavljen u zid kupatila bez ijednog vidljivog dela. 

Kada birate lavabo uzmite onaj koji uz sebe ima ormarić ispod. Tako ćete sakriti i sifon i odvod ali dobijate i mesto za odlaganje svih svojih stvari. Takođe na tržištu se mogu naći manji lavaboi pa tako birajte upravo te. Savet je da uzmete što veća ogledala jer ćete njima stvoriti osećaj većeg prostora. Nikako ne zaboravite dobru rasvetu. Bide vam neće biti neophodan jer u ovom slučaju zauzima bespotrebno prostor. 

Kada su pločice u pitanju birajte one manjih dimenzija, razmislite čak o mozaik pločicama. U malim kupatilima niše za odlaganje stvari su obavezne. Tako ćete dobiti na prostoru a ako ovo ne možete da izvedete onda dolaze u obzir i police otvorenog tipa.