Školski pribor koji je neophodan svakom đaku

Koliko puta u toku godine obnavljate školski pribor svojim školarcima? Neke stvari su rezervisane za kupovinu isključivo u avgustu, neke jednom u dve godine, dok se određeni, potrošni materijali dokupljuju konstantno i nikada nema dovoljno. Kao, recimo, grafitne olovke i gumice, koje se i troše i konstantno gube. No, ne gubite strpljenje, takva je situacija kod svih roditelja školaraca. 

Postoje određene stvari koje je važno stalno uzimati, kako bi postojalo i nešto u „šteku“, dok je zimski period dobar da se obave određene, veće kupovine, kako bi se ostvarile značajne uštede. Školski pribor se stalno obnavlja, ali evo i nekih saveta kako da ga kupujete, šta da kupujete, kao i kada. 

Školski ranac

Dok je avgust pretrpan odličnom i ogromnom ponudom za rančeve za školu, zima je pretrpana odličnim popustima koji vam omogućavaju da značajno uštedite ili da za relativno mali novac kupite savršen kvalitet. Upravo iz tih razloga valja iskoristiti ovaj period. Možda je nekada teško pronaći ranac za školu u ovom momentu, ali je dovoljno da pogledate šta se nudi u online prodaji, šta je gde dostupno i imaćete sve potrebne informacije. 

Zlatno pravilo kod odabira ranca jeste da njegov izgled i dizajn budu odgovarajući školarcu, a kvalitet vama. Zato dobro proverite da li ranac poseduje anatomska ojačanja za leđa i ramena, da li poseduje dodatne kaiševe, kako su raspoređene pregrade i kakav je sam materijal. Kada je sve u redu i po protokolu, školski pribor se lako spakuje u njega. 

Bez kog školskog pribora se ne ostaje?

Već smo napomenuli da se određene stvari uvek kupuju i da je dobro imati ih uvek u rezervi, jer se nikada ne zna kada će da zafali, da li će to biti kasno uveče, tokom vikenda ili nekada kada vam nije zgodno, niti usputno da odete i uzmete određeni školski pribor u knižarama. 

Sveske jednostavno zahtevaju da ih uvek imate u zalihama. Nekoliko svezaka manjih i nekoliko većih formata, uvek imajte negde po strani. Zato se i kupuju onako usputno, kada ih vidite, kada naiđete na neke akcije, jer je to nešto što će sigurno da se iskoristi. Ne samo za školu, već za brojne druge potrebe.

Školski pribor koji uvek nedostaje, kao što smo pomenuli, jesu grafitne olovke, gumice, ali i rezači za olovke, lenjiri, posebno oni manji, te grafitne mine za tehničke olovke. Dok se nešto brzo troši, drugo se brzo gubi, a treće još brže lomi. Tako da su zalihe u ovim slučajevima nepohodni. Pomenuli smo sveske, a školski pribor za likovno malo zaboravili. Bojice, bilo koje vrste, uglavnom se uzimaju na početku godine i posluže nekada i za narednu školsku godinu. Međutim, ono šta nestaje kao da dobije noge i pobegne, jesu listovi iz bloka za crtanje i slikanje. I to kada? Uglavnom kada nastupi nervoza jer neki rad nije gotov, uveče pred spavanje, kada apsolutno ništa više ne radi. Tada će najveći spas biti jedan blok iz šteka, a to ko će crtati, nije odgovoran školski pribor, već snalažljivost školarca da umoli starije ukućane da priteknu u pomoć.